Brajlović želi pokrenuti otkupne stanice u okolini Doboja

Datum: 12.9.2013.

Na poziv jednog od vlasnika firme Brajlović GmbH iz Beča, Amira Bekića, juče je potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović posjetio je proizvodne pogone ove firme, ali i skladište roba za koje je, ova firma ovlašteni zastupnik u Austriji.

Firma Brajlović GmbH već više od deset godina uspješno djeluje na području Evropske unije gdje na ovo tržište plasira suhomesnate proizvode iz vlastite proizvodnje, ali i prehrambene proizvode sa područja bivše Jugoslavije. Oni su pokazali interesovanje da pokrenu otkupne stanice za plasman poljoprivrednih proizvoda na području grada Doboja, ali i drugih mjesta širom Bosne i Hercegovine.

Planiranim aktivnostima, ova firma bi u Bosni i Hercegovini, direktno i indirektno, zaposlila preko 1.000 ljudi što bi znatno olakšao život brojnim porodicama koje bi se opredijelile za poljoprivredu.

Potpredsjednik RS Enes Suljkanović izrazio je svoje zadovoljstvo onim što mu je prezentovano u vezi firme Brajlovic GmbH i njihovom željom da pokrenu aktivnosti na području grada Doboja i cijele Bosne i Hercegovine.

Pokazao je spremnost da pomogne, koliko je u njegovoj mogućnosti, da se njihova poslovna ideja u potpunosti i realizuje na području Bosne i Hercegovine. Otvaranje svakog novog radnog mjesta, na području BiH, je uspjeh i treba biti podržan od strane lokalne zajednice i entiteta.

Izvor: Indikator.ba