Dodijeljeno 29.000 KM: Potpisani ugovori sa 42 poljoprivrednika

Datum: 15.11.2013.

U skladu sa Programom podsticaja razvoja privrede i poljoprivrede u opštini Istočno Novo Sarajevo, za 2013.godinu, usvojenim na sjednici Skupštne opštine, u opštini Istočno Novo Sarajevo su 13.novembra 2013. godine potpisani Ugovori sa 42 poljoprivredna proizvođača o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava u iznosu od 29.000 KM, namjenjenih za podsticaj razvoja ove djelatnosti.

Jučerašnjim potpisivanjem ugovora Opština Istočno Novo Sarajevo je u budžetskoj 2013. godini, uključujući sredstva dodjeljena u ranijem periodu, do sada podijelila ukupno 100.000,00 konvertibilnih maraka podsticajnih sredstava, čime je u potpunosti realizovan navedeni Program.

Potpisivanju ovih Ugovora prethodio je sastanak privatnih preduzetnika i poljoprivrednih proizvođača sa načelnikom Opštine Ljubišom Ćosićem, i saradnicima, predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, na kome je razgovarano o načinu korišćenja navedenih sredstava i planovima da se u narednom periodu ova dobra praksa svakako nastavi, a novčani podsticaji po mogućnosti i udvostruče.

Ova nepovratna novčana sredstva prevashodno su namijenjena za unapređenje preduzetničke djelatnosti i poljoprivredne proizvodnje, otvaranje novih radnih mjesta, te nabavku potrebnih osnovnih sredstava, opreme i materijala.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog programa je da se održi rad dosadašnjih preduzetničkih radnji i i poljoprivrednih gazdinstava, te da se stimuliše otvaranje novih.

Odabir preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava koja su dobila sredstva, razmatranjem pristiglih zahtjeva, izvršila je opštinska Komisija za dodjelu nepovratnih sredstava, a njihovo namjensko trošenje biće predmetom analize opštinske monitoring komisije koja će u narednom periodu posjetiti korisnike podsticajnih sredstava, objavljeno je na web stranici Opštine.

Izvor: Ekapija.ba