Fotografsko takmičenje “Kraška polja Bosne i Hercegovine 2023” organizuje se u okviru projekta “Održiva budućnost slatkovodnog ekosistema Livanjsko polje u Bosni i Hercegovini” koji implementiraju Ornitološko društvo “Naše ptice”, EuroNatur i Centar za životnu sredinu, a finansira fondacija DIMFE. Fotografsko takmičenje obuhvata dvije teme: (1) Samonikle biljke i gljive kraških polja i (2) Kraška polja i ljudi. Deset najboljih fotografija će biti nagređeno novčanim nagradama od 50 do 300 EUR. Od nagrađenih fotografija će biti organizovana izložba.

Pošaljite fotografiju snimljenu na nekom od kraških polja Bosne i Hercegovine na e-mail adresu konkursi.nase. ptice@gmail.com do 20. avgusta 2023. godine. Fotografije moraju biti vaše autorsko djelo. Uz svaku fotografiju koju šaljete u e-mailu je potrebno navesti propratne informacije: redni broj, naziv, tema, mjesto gdje je snimljena i u kojem kraškom polju, datum kada je fotografija snimljena i ime i prezime autora. Jedan autor može poslati najviše pet fotografija na konkurs.

Više detalja i pravilima i smjernicama konkursa koji su dostupni na linku https://www.ptice.ba/wp-content/uploads/2023/07/Foto-takmicenje-2023-pravilnik-sa-linkovima.pdf