Jović: Za regresirano gorivo zainteresovano više od 3.000 poljoprivrednika

Datum: 30.9.2013.

Poljoprivredni proizvođači u Semberiji zadovoljni su zbog mogućnosti nabavke regresiranog goriva koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske, rekao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu grada Bijeljina Predrag Jović.

To potvrđuje i činjenica da je za samo 15 dana, od kada traje raspodjela „plavog dizela“, interesovanje iskazalo više od 3.000 poljoprivrednih proizvođača.

„Regresirano dizel gorivo sigurno je dobrodošlo poljoprivrednicima, a mi očekujemo, svjesni teške situacije u poljoprivredi, da će se u narednom periodu naći način i za podsticaje po oraničnim površinama za predatu i prodatu pšenicu, kao što je to bilo ove godine pet feninga“, rekao je Jović.

Jović je napomenuo da će lokalna uprava nastojati da nađe način da i u narednom periodu bude izvezena pšenica koja bude otkupljena na području Semberije, kao što je to uradila i ove godine obezbjeđujući plasman za Tursku.

On je ponovio da su poljoprivredni proizvođači izuzetno zadovoljni mogućnošću nabavke „plavog dizela“ po cijeni nižoj od uobičajene za 60 feninga.

Na području Semberije ima oko 7.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Regresirano gorivo poljoprivredni proizvođači preuzimaju od 15. septembra do 15. novembra.

Izvor: Capital.ba/Srna