Marjanović: Za subvencije u poljoprivredi 180.000 KM

Datum: 11.11.2013.

Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Ljubomir Marjanović izjavio je danas da će ta lokalna zajednica u ovoj godini za subvencije u poljoprivredi iz Budžeta isplatiti 180.000, a za subvencionisanje novog zapošljavanja 55.000 KM.

„Prema programu subvencija za poljoprivredu, do sada je realizovano oko 100.000 KM, a očekujemo da će cjelokupan iznos subvencija za nabavku mehanizacije, proširenje stočnog fonda i poljoprivredne proizvodnje na području opštine, biti ostvaren do kraja budžetske godine“, izjavio je Marjanović.

On je dodao da, u odnosu na proteklu godinu, u Kozarskoj Dubici postoje pomaci po pitanju smanjenja broja nezaposlenih lica, te da su očekivanja da taj broj bude znatno manji u narednom periodu.
„U toku je realizacija projekta podrške mrežama socijalne zaštite u zapošljavanju i na ovakav način u našoj opštini će biti zaposleno 100 radnika, a najviše u preduzećima `Dubikoton`, `Eko-Bel` i `Agroflora`“, precizirao je Marjanović.

On je dodao da se opština Kozarska Dubica aktivno uključila u subvencionisanje zapošljavanja.

„U ovoj godini smo planirali po 2.000 KM za jednog zaposlenog radnika u proizvodnji, a do kraja godine ćemo, kako smo predvidjeli, po ovom osnovu isplatiti 55.000 KM“, rekao je Marjanović.

On je najavio da će na narednoj sjednici Skupštine opštine biti razmatrana nova odluka o subvencionisanju zapošljavanja, te da su očekivanja da sledeće godine bude izdvojen znatno veći iznos za subvencije zapošljavanja u privredi i za podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Izvor: Capital.ba/Srna