Nikšić obećao podsticaje u roku od 24 časa

Datum: 13.11.2013.

Poljoprivrednici su dobili usmene garancije od premijera Federacije BiH Nermina Nikišća da će isplate podsticaja početi u naredna 24 časa, izjavio je predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić.

„Ostajemo pri stavu da, ukoliko ne bude isplata podsticaja, federalni premijer, ministri i Vlada mogu očekivati radikalne mjere poljoprivrednika. Međutim, Nikšić je sinoć putem lokalnog radija poručio da će u roku od 24 časa početi isplate poljoprivrednicima“, rekao je Pejić.

On je napomenuo da je Udruženje u današnjim kontaktima sa predstavnicima federalnog Ministarstva finansija dobilo potvrdu da se pišu nalozi za isplatu podsticaja, koje bi Nikšić sutra trebalo da potpiše, nakon čega bi sredstva trebalo da budu na računima poljoprivrednika.

„Budući da se stvari kreću u dobrom pravcu sačekaćemo do sutra da ne bi mi bili ti koji izazivaju sukobe ili prave senzacije. Naša je želja da se izbjegnu radikalne mjere“, dodao je Pejić.
On je najavio juče radikalnije mjere prema Nikšiću i federalnoj Vladi ukoliko u roku od 24 časa ne budu isplaćena sredstva za podsticaje poljoprivredi.

Pejić je rekao da će protesti biti održani u demokratskom duhu i da premijer i ministri mogu očekivati da budu gađani poljoprivrednim proizvodima i posipani mlijekom, dok bi se stajsko đubrivo i drugi poljoprivredni nusproizvodi mogli naći ispred institucija FBiH.

Izvor: Capital.ba/Srna