Nove investicije mljekare Meggle u Bihaću od oko tri miliona KM

Datum: 9.10.2013.

Uvažavajući činjenicu da je mljekara Meggle u Bihaću nosilac razvoja grada Bihaća, mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća posjetio je danas mljekaru Meggle i u razgovoru sa Kemalom Hrnjićem, direktorom mljekare upoznao se sa razvojnim projektima koje ova mljekara realizira u 2013.godini.

Riječ je o infrastrukturnim ulaganjima u vrijednosti od tri miliona KM koje mljekara Meggle realizira u izgradnju nove kotlovnice i skladišnog prostora.Također, ova kompanija vodi brigu o zaštiti okoliša i svoju proizvodnju maksimalno prilagođava evropskim standardima o zaštiti okoliša i kvaliteti proizvoda.

“Meggle je kompanija koja je zapravo najbolja poslovna priča u Bihaću i nešto na što smo svi mi Bišćani ponosni. Raduje me činjenica da i ove godine mljekara Meggle investira značajna sredstva i s obzirom da povećava proizvodnju, raduje nas činjenica da će mljekara Meggle nastaviti sa investicijama u našu mljekaru“ – kazao je načelnik Galijašević.

Tokom posjete istaknuto je da mljekara Meggle Bihać pored činjenice da zapošljava 110 radnika ima 200 kooperanata koji proizvedu 2,2 miliona litara mlijeka godišnje, što u konačnici sa poticajima znači oko dva miliona KM koje mljekara plasira kooperantima na području Bihaća.

“Mljekara Meggle drži ekonomski i socijalni mir u našem gradu i dok sam ja načelnik Općine Bihać imati će našu maksimalnu podršku u svim segmentima koji su u nadležnosti općinske administracije“ – kazao je načelnik Galijašević.

Kemal Hrnjić, direktor mljekare Meggle Bihać istakao je da mljekara Meggle kontinuiranu ulaže u razvoj bihaćke mljekare, što je vidljivo iz ovogodišnjih ulaganja koja dostižu cifru od tri miliona KM. One je dodao da će mljekara Meggle i u narednoj godini planirati investicije koje za cilj imaju održavanje liderske pozicije mljekare Meggle u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Indikator.ba