Obustavljanje privatizacije u Veterinarsko-stočarskom centru

Datum: 3.10.2013.

Vlada Republike Srpske prihvatila je na današnjoj sjednici elaborat o opravdanosti rada Veterinarsko-stočarskog centra iz Banjaluke i zadužila Investiciono-razvojnu banku da obustavi aktivnosti u vezi sa privatizacijom u ovom akcionarskom društvu.

„Zadužuju se organi Vetarinarsko-stočarskog centra da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske detaljno razrade dinamički plan realizacije mjera i pristupe njihovom striktnom provođenju“, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske nakon sjednice.

Ministarstvo se zadužuje da prati realizaciju mjera i preduzima neophodne radnje kako bi ovaj centar u cijelosti ispunio svoju funkciju u razvoju stočarske proizvodnje, a time i poljoprivrede Srpske.

„Vlada je zadužila Ministarstvo poljoprivrede da u okviru Plana korištenja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela za 2014. godinu, kao i iz drugih izvora, planira sredstva za realizaciju navedenog elaborata“, dodaje se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost za realizaciju projekta „Izgradnja rezervoara za vodu i rekonstrukcija vodovodne mreže na području Donjeg Ribnika, Previje i Zableća u opštini Ribnik“, procijenjene vrijednosti 380.000 evra.

„Projekat bi se finansirao sa 190.000 evra kreditnih sredstava Evropske investicione banke, dok bi se preostali iznos obezbijedio iz bespovratnih sredstava međunarodnih institucija i vlastitog učešća opštine“, ističu u Vladi Srpske.

Opšti cilj projekta je poboljšanje i unapređenje sistema vodosnabdijevanja na području opštine Ribnik, kao i poboljšanja uslova života stanovnika, te doprinosa efikasnijem ispunjavanju uslova u procesu približavanja standardima EU u oblasti životne sredine.

Izvor: Capital.ba/Srna