Otvoren Mlin Nezić

Datum: 29.8.2013.

Prvog dana 40. jubilarnog međunarodnog Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive su otvoreni novi proizvodni kapaciteti Mlina Nezić.

Svečanu vrpcu su presjekli dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić i Halil Nezić, utemeljitelj ideje o izgradnji ovih mlinskih kapaciteta.

- Sve je počelo radom mlina kapaciteta 30 tona/24 sata još 1986. godine, da bise 1990. godine otvorilo privatno preduzeće „Eurotrans“, koje smo zamišljalikao transportno preduzeće. Tako je i bilo do 1992. godina, a onda zbog rata nastaje prekid, sve do 1996. godine. Tada nastavljamo sa radom i ulažemo utransport i transportne usluge, da bi 1999. godine krenuli sa povremenompreradom pšenice, odnosno uvozom i korištenjem domaće sirovine. Sve je to uticalo da smo već 2001. godine pokrenuli izgradnju novog mlina od 100 t/24h.

Potrebe za našim proizvodima i uslugama su stalno rasle, a kapaciteti u kojima su radili nisu mogli zadovoljiti tržište. Zbog toga smo 2009. godine pokrenuli novi projekat, izgradnju Novog mlina i silosnog prostora od 12.000 t na parceli od 15.000 m2.

Ovaj Novi mlin je kapaciteta 200 t/24h, sa savremenom opremom, softverskimupravljanjem i modernom pakirnicom. Tako da sada možemo da adekvatnoodgovorimo potrebama tržišta, rekao je na ceremoniji otvaranja vlasnik firme Hasan Nezić.

Preduzeće „Eurotrans“ je porodična firma i sa velikom pažnjom i ljubavlju surazvijali svoje proizvodne i uslužne kapacitete.

- Zbog toga, želim istaći da je firma „Eurotrans“ uvijek vodila brigu o kvalitetinaših proizvoda i usluga te zadovoljstvu naših kupaca. Kao potvrda toga sucertifikati ISO standard 9001 i HACAP. Firma «Eurotrans» je osnovala firmu kćerku «Mlin Nezić» i naši planovi za budućnost su proširivanje i finalizacijapalete mlinskih i pekarskih proizvoda, poput proizvodnje keksa i drugih peciva trecepture skladu novim , čog a primamljivizgled.

Sulejman Tihić je izrazio zadovoljstvo što u BiH imamo ovakve prerađivačke kapacitete i zahvalio se porodici Nezić na ustrajnosti i želji da se njihova ideja ostvari.

Gradačac je jedan dobar primjer kako se u jednom skupom, nefunkcionalnom sustavu može raditi i funkcionirati. Porodica Nezić nas je obradovala vrijednom investicijom i pokazala kako se od jedne male porodične radnje može doći do jednog ovakvog mlina, rekao je Tihić.

U izgradnju i pogone Mlina Nezić investirano je oko pet miliona KM.

Izvor: Agrolink.ba/Služba za informisanje GS