Otvoren Sajam privrede „Modriča 2013″

Datum: 6.9.2013.

U Modriči je danas otvoren Sajam privrede „Modriča 2013″, na kome učestvuje 250 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, distrikta Brčko, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Sajam je otvorio ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović, a prisustvovala je i pomoćnik ministra za trgovinu i turizam Aleksandra Trifković.

Trifkovićeva je izjavila da je ovaj sajam značajna manifestacija jer pruža priliku da se preduzetnički duh i poljoprivredni proizvodi iz Republike Srpske prezentuju na jednom mjestu.

Trifkovićeva je rekla da je Ministarstvo podržalo ovu manifestaciju i poručila da će to nastaviti i u budućnosti.

Sajam se održava u krugu Kulturno-sportskog centra Modriča. Industrijski, zanatski i prehrambeni proizvodi izloženi su u dvorani centra.

Na platou ispred dvorane izloženi su poljoprivredni proizvodi i poljoprivredna mehanizacija, a tu se održava i izložba stoke i sitnih životinja.

U okviru Sajma biće održane četiri tematske sjednice, modna revija, a biće organizovana i degustacija pića i hrane uz kulturno-zabavni program.

Sajam privrede četvrtu godinu organizuje opštinska Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća pod pokroviteljstvom opštine Modriča uz finansijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, Turističke organizacije Modriča i privrednika.

Izvor: Capital.ba/Srna