Poziv distributerima za prodaju regresiranog dizela otvoren do 06.09.

Datum: 2.9.2013.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske uputilo je poziv distributerima nafte i naftnih derivata za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva za jesenje radove u poljoprivredi i Prijedlog sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ministarstvo poljoprivrede će sa distributerima, koji iskažu interes za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva, potpisati sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a spisak ovlašćenih distributera biće objavljen na internet stranici Ministarstva.

Prodaja dizel goriva registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj za potrebe jesenjih radova u poljoprivredi u ovoj godini biće izvršena u periodu od 15. septembra do 15. novembra u okvirnoj količini do 5.000.000 litara, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Litar regresiranog dizel goriva biće prodavan po umanjenoj maloprodajnoj cijeni, za fiksan iznos regresa od 0,60 KM, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Distributeri imaju rok do 6. septembra da se izjasne da li su zainteresovani za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva, a potpisivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa distributerima koji prihvate uslove biće obavljeno od 10. do 12. septembra u prostorijama Ministarstva.

Korisnici regresiranog dizel goriva imaju pravo da ukupno odobrene količine dizel goriva realizuju prema vlastitom izboru, u više odvojenih kupovina, ali isključivo kod jednog ovlašćenog distributera i na istom maloprodajnom objektu, u kojem prilikom prve kupovine uz zahtjev prilažu i neovjerenu kopiju lične karte.

Sadržaj i izgled obrasca zahtjeva za ostvarivanje prava na regres za dizel gorivo utvrdiće Ministarstvo, u okviru Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za ovu godinu.

Poziv za učešće u prodaji dizel goriva i Prijedlog sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji dostupni su na internet stranici Ministarstva.

Izvor: Ekapija.ba/Srna