Poziv investitorima da ulažu u projekte i privredu BiH

Datum: 5.9.2013.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković je, tokom obraćanja učesnicima Trećeg globalnog ekonomskog samita lidera, pozvao kineske i druge investitore da razmotre opcije ulaganja u projekte i privredu u BiH.

On je na praktičnim primjerima pokazao koje su komparativne prednosti ulaganja u privredni sistem BiH i koje su potencijalne šanse za investitore, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Živković se na marginama skupa susreo i sa zamjenikom predsjednika Narodnog kongresa provincije Jilin Xun Fengxijem i tom prilikom je naglašeno da u odnosima BiH i Kine nema otvorenih pitanja, da su oni dobri i prijateljski, te je iskazana inicijativa za jačom parlamentarnom saradnjom i bilateralnim posjetama.

Fengxi je pokazao posebnu zainteresovanost za konkretne projekte i ulaganja u BiH u području infrastrukturnih investicija, hidropotencijala i poljoprivrede, kako bi se one na poseban način mogle predstaviti vlastima Jilina.

Živkovićeva posjeta, koja je realizovana na poziv vlada Kine i provincije Jilin, biće završena sutra njegovim učešćem na devetom Kina-sjeveroistočna Azija sajmu i Međunarodnom forumu kooperacije.

Izvor: Capital.ba/Srna