Program most: Povezivanje danskih i bh. MSP-ova iz prehrambene industrije

Datum: 24.8.2013.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić s predsjedavajućim Gradskog vijeća, Sabahudinom Delalićem i zamjenikom gradonačelnika Rankom Čovićem upriličio je jučer prijem za višečlanu delegaciju iz Danske s gradonačelnikom Vejle Arneom Sigtenbjerggaardom na čelu.

Razgovorano je o brojnim pitanjima, a ovom prilikom gradonačelnik Sigtenbjerggaardom predstavio je projekat privredno-kulturne saradnje Balkana i Danske, pod nazivom „Program most“.

Cilj ovog programa je razvoj zajedničke regionalne platforme i saradnje sa fokusom na razvoj mnogobrojnih srednjih i malih preduzeća u prehrambenoj industriji. Stvaranjem ovakve platforme u čijim bi okvirima pojedina preduzeća iz Danske i sa Balkana uspostavljala međusobne kontakte, jačala bi saradnja, zajednički resursi i razvoj poslovnosti, kazao je Sigtenbjerggaardom.

Kako je kazao gradonačelnik Komšić, Danska je iskren i dokazan prijatelj Sarajeva i Bosne i Hercegovine, tako da i će i ovaj vid saradnje Sarajeva i Vejle umnogome poboljšati ekonomsko stanje naše zemlje.

Izvor: Ekapija.ba