Projekt 100% domaće: Mercator u posjeti pogonima domaćih dobavljača

Datum: 20.9.2013.

Predstavnici Mercatora BH, direktor društva Neven Hadžisulejmanović i saradnici, posjetili su proizvodne pogone Mljekare Livno inače u vlasništvu dugogodišnjeg partnera Mercatora BH, preduzeća MCI d.o.o. Široki Brijeg. Posjete menadžmenta Mercatora BH proizvodnim pogonima domaćih dobavljača ustaljena je praksa tokom trajanja projekta “100% domaće” i imaju za cilj održavanje dobrih partnerskih odnosa. Aktivnosti projekta su osmišljene sa ciljem podrške naporima domaćih proizvođača za bolji plasman njihovih proizvoda.

Tokom posjete Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH d.o.o. je istakao sljedeće: “Današnjom posjetom proizvodnim pogonima Mljekare Livno uvjerili smo se još jednom da se radi o domaćem proizvođaču koji posjeduje znanje i tehnologiju koje osigurava kontinuiranu proizvodnju prvoklasnog domaćeg sira vrhunske kakvoće. Kompanija MCI d.o.o., u čijem se vlasništvu nalazi Livansjka mljekara, naši su dobavljači već trinaest godina i saradnja sa njima doprinjela je nastojanjima Mercatora BH da osigura određenu dobrobit i za bh. potrošače, proizvođače i tržište u cjelini. Saradnja sa stabilnim domaćim partnerima za nas ima ogroman značaj, ona nam omogućava ispunjavanje naših strateških ciljeva kao što su direktna pomoć domaćim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda u našoj maloprodajnoj mreži čime obezbjeđujemo kupcima ponudu kvalitetnih domaćih proizvoda po atraktivnim cijenama.”

Miljenko Crnjac, vlasnik društva MCI d.o.o. ovom prilikom izjavio je: ” Naša misija kao društva je pružanje visokokvalitetnih distributivnih usluga i jačanje povjerenja klijenata i krajnjih potrošača, a primarna djelatnost je trgovina i zastupanje domaćih i inozemnih robnih marki, stoga, na dugogodišnju saradnju sa partnerom Mercator BH gledamo kao garant dobrog puta. U našem vlasništvu posjedujemo značajne i priznate domaće brendove kao što su Livanjski sir i vina Zadro, a primarno smo orjentisani na distribucijsku ulogu na domaćem tržištu. Saradnja sa Mercatorm BH u projektu „100% domaće“ omogućava intezivniju zastupljenost i promociju kvalitetnih i priznatih domaćih brendova, a iz svega pomenutog, jasno je da su naše strategije komplementarne tako da je neminovnost uspješne saradnje neizbježna.”

Domaćin posjete i direktor Mljekare Livno Marijan Željko izjavio je: “Ponosni smo na našu tradicju i do sada postignute rezultate. Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti dugogodišnje partnere bliže ih upoznati sa detaljima nastanka naših brendova i karakteristikama njihove autentičnosti. Biti najveći proizvođač sira u BiH znači kontinuiran i kvalitetan rad sa svim našim partnerima, trgovački lanac kapaciteta Mercatora je izuzetno važan u našem uspješnom poslovanju.”

U sklopu projekta „100% domaće“, proizvodi Mljekare Livno i vinarije Zadro kupcima su dostupni u svim trgovinama Mercatora i DP marketa uz niže cijene i dodatne pogodnosti. U periodu od 19. septembra do 02. oktobra 2013. godine, asortiman proizvoda Livanjske mljekare i vinarije Zadro kupcima će biti dostupan po cijenama nižim za 20%. Na FB stranici Mercatora BH u toku je nagradno druženje „Odlična smo kombinacija“.

Pravo učešća u nagradnom druženju imaće svi sadašnji i budući članovi Mercator Facebook stranice, zaljubljeni parovi, koji opišu i podijele zašto su baš oni „odlična kombinacija“. Tri najkreativnija odgovora, odgovora koja sakupe najveći broj like-ova, biće nagrađena poklon korpama koje će sadržavati 2 butelje vrhinskog Zadro vina + Livanjski sir. Proglašenje 3 sretna dobitnika FB nagradnog druženja uslijediće 02. oktobra 2013. godine, priopćili su iz Mercatora.

Izvor: Ekapija.ba