Regresirano gorivo za 1.542 gazdinstva

Datum: 17.9.2013.

Registrovani poljoprivredni proizvođači na području opštine Zvornik do 15. novembra mogu ostvariti pravo na regresirano dizel-gorivo za jesenje radove.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović rekao je novinarima da pravo na regresirano gorivo ima 1.542 registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Podsjetivši da je regresirano dizel-gorivo obezbijedila Vlada Republike Srpske, Cvijetinović je istakao da će poljoprivrednici moći preuzimati gorivo na benzinskoj pumpi „Nestro“ u Karakaju ili Diviču.

„Poljoprivrednici će u stručnoj službi za poljoprivredu opštine Zvornik popunjavati zahtjev koji će odmah biti ovjeren. Sa njim i kopijom lične karte kupovaće dizel-gorivo u određenim količinama ili odmah u maksimalnoj količini na koju imaju pravo, po maloprodajnoj cijeni umanjenoj za 0,60 KM po jednom litru“, pojasnio je Cvijetinović.

On je dodao da pravo na regresirano gorivo imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva sa površinama većim od jednog hektara, i to 50 litara po hektaru za sjetvene površine i 35 litara za voćnjake.

Izvor: Capital.ba/Srna