Sirogojno želi bosanske maline i pletilje

Datum: 14.11.2013.

Krajem prošle sedmice, opštinu Rudo posjetili su predstavnici kompanije „Sirogojno“ iz Sirogojna, Republika Srbija. Sa opštinskim rukovodstvom razgovaralo se o putevima buduće saradnje. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Poljoprivredne zadruge „Uvac – Rudo“ i razgovarali o mogućnostima plasmana maline imajući u vidu da se ova kompanija bavi i tim poslovima.

Drugi cilj posjete, kako je istakao vlasnik kompanije Rade Ljubojević, je potreba za radnim angažovanjem žena pletilja. Kompanija „Sirogojno“ je već godinama prepoznatljiva po svom brendu ručno pletenih džempera i drugih pletenih artikala. Imajući u vidu da se radi o ozbiljnoj ponudi, Poljoprivredna zadruga „Uvac – Rudo“ uputila je javni poziv pletiljama, odnosno osobama koje se bave ručnim radovima.

„Prijavljivanje pletilja za ručnu izradu džempera, šalova, rukavica i proizvodnje proizvoda od vune za poznatog kupca se može obaviti u prostorijama Poljoprivredne zadruge Uvac-Rudo. Obuku sa izabranim pletiljama će izvesti stručnjaci pogona za proizvodnu džempera i drugih proizvoda od vune Sirogojno SR Srbija. Sa svim zainteresovanim i odabranim kandidatima, biće zaključeni ugovori o radu na određeno vrijeme, u kojima će biti precizirane naknade za rad i ostala prava i obaveze, koja proističu iz radnog odnosa”, naglašeno je u javnom pozivu pletiljama.

Izvor: Ekapija.ba