Vispak ušao u američki lanac Walmart

Datum: 8.10.2013.

AS Group se na ovogodišnjem sajmu ZEPS predstavio sa proizvodima svojih članica AS, Vispaka, Kenta a posjetiteljima je predstavljen i novi brend vode Oaza. Armin Hodžić, rukovodilac prodaje i marketinga u Vispaku, kaže da iako je Oaza preuzeta početkom godine do sada je postigla značajne uspjehe. “Sa njom smo ušli u sve najvažnije markete u BiH te na benzinske pumpe“, navodi on.

Dodaje da je nagrada za kvalitetu Zlatna ruža na ZEPS-u samo potvrdila onu medalju koju je voda dobila na Sajmu šljive u Gradačcu. Govoreći o novinama kaže da je Iz fabrike Kent izašao novi brend medenjaci Love različite gramaže.

Što se tiče Vispakovih proizvoda početkom jula su krenuli sa plasiranjem novog Laganini brenda praškastih proizvoda, a prije nekoliko dana na tržište su izašli sa Laganini konzervansom i vinobranom.Proizvod Stampi blok je zadnja dva mjeseca izbačen na tržište tako da je i to novina. U planu je proizvodnja ovog proizvoda u različitim gramažama.

Vispak je, kaže, imao rast prodaje u više segmenata. Prodaja brenda Laganini je povećana za 50 posto, a Zlatna džezva je imala povećanje od skoro 100 posto. Kompanija je počela sa izvozom na američko tržište, a sa kavom Zlatna džezva ušli su i u američki lanac Walmart.

Izvor: Ekapija.ba